Home > Introductie > Tags toevoegen of reageren

Introductie

Tags toevoegen of reageren

Bezoekers zijn welkom bij te dragen aan de blog over de driehoeksreis van het schip de Eenigheid. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door tags toe te voegen of door een reactie te plaatsen.

Tags toevoegen

Bezoekers kunnen helpen de informatie uit de dagelijkse verslagen verder te ontsluiten. Dat kan door een tag toe te voegen aan de betreffende blogpost.

Een tag bestaat uit één woord of uit enkele woorden die van betekenis zijn voor de betreffende blogpost.

Voorbeeld: Soms komt limoensap ter sprake. Door de tag limoensap toe te kennen aan de betreffende blogposten, kan worden gezocht op deze tag. Dat kan door te klikken op de tag; bijvoorbeeld onder aan de blogpost of in het zoekscherm van de blog. Het resultaat is dat alle blogposten worden getoond waarin limoensap voorkomt, ook als de spelling ervan in de originele tekst afwijkt.

Een reactie plaatsen

Een andere manier om de inhoud van de blog te verrijken, is een reactie te plaatsen. Elke dag heeft een tabblad ‘Reactie’. Bezoekers kunnen hier opmerkingen plaatsen en vragen stellen. Het Zeeuws Archief geeft antwoord. Soms zal de kennis hiervoor aanwezig zijn bij de medewerkers, andere keren kunnen wellicht andere bezoekers het antwoord op de vraag geven.