Over dit project

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief is hét historisch centrum van Zeeland. Het bewaart en beheert belangrijke bronnen over de geschiedenis van Zeeland en zijn bewoners en zorgt ervoor dat iedereen daarvan kennis kan nemen.

Het Zeeuws Archief is sinds 2000 gehuisvest in een 18e-eeuws stadspaleis (het Van de Perrehuis) en in nieuwbouw van staal en glas. De moderne, ondergrondse depots hebben een capaciteit van 25 kilometer. Hier worden honderdduizenden registers, documenten, brieven, foto’s, prenten en tekeningen bewaard. Het Zeeuws Archief is gevestigd in de oude binnenstad van Middelburg, provincie Zeeland.

Lijntekening-Van-de-Perrehuis-voorzijde-2000br

Ervaring in digitalisering

Het Zeeuws Archief digitaliseert archieven en collecties en biedt deze online aan. Het Zeeuws Archief is hiermee in 2005 begonnen en heeft veel kennis en ervaring opgebouwd.

Grote projecten zoals de digitalisering van het archief van de MCC worden gerealiseerd samen met Metamorfoze, het Nationaal Programma voor het behoud van het papieren erfgoed, en is ondergebracht bij de Koninklijke Bibliotheek. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.


facade-Perrehuis
GlazenGevelwand